Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

maandag 16 november 2015

nieuwjaarsrally

Nieuwjaarsrally


De nieuwjaarsrally is een koersrally die soms aan het begin van het jaar plaatsvindt.

Het is een beetje te vergelijken met de eindejaarsrally die er kennelijk aan vooraf gaat.

De oorzaak van de nieuwjaarrally zou gezocht moeten worden in het innemen van nieuwe posities door institutionele beleggers.

nieuwjaarsrally
Volgens velen is het onzin, en kan het hooguit plaatsvinden als iedereen die belegt erin gaat geloven, zodat er door de extra kooplust die dan ontstaat, vanzelf hogere koersen gaan komen. Een vorm van een zelfvervullende profetie dus.

Maar ja, beleggers geloven zelf nooit in dit soort dingen, zo zullen ze verklaren. Maar ze zijn wel bang dat de buurman er wel in zal geloven. En als die flink gaat kopen gaan de koersen omhoog. En dan zou je die buurman toch eigenlijk wel vóór moeten zijn, nietwaar? Want anders ben je een dief van je eigen portemonnee.
Gebruikte begrippen in nieuwjaarsrally


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

innemen
  ... ook wel genoemd aantrekken van kapitaal innemen is een begrip dat hoofdzakelijk wordt gebruikt in de internationale geldmarkt het is...Lees meer
koersrally
  ... een koersrally of kortweg rally is een sterke koersstijging of de stijging van een index na een periode van dalende...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer
zelfvervullende profetie
  ... nergens is de kans van het optreden van een zelfvervullende profetie zo groot als in beleggersland...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.