Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 16 juli 2015

Uiteindelijke uitkomst effect

Uiteindelijke uitkomst effect


Het uiteindelijke uitkomst effect vinden we terug bij de behavariol finance cq tradingpsychologie en is een van de factoren die uiteindelijk bepalen of traders of beleggers zullen gaan winnen of verliezen.

Het uiteindelijke uitkomst effect is de neiging om een actie als een trade achteraf te beoordelen op basis van het uiteindelijke effect in plaats van op het handelen op het moment dat dit van toepassing was. Zolang er winst was is het goed.

Met andere woorden, het openen van een positie die volgens het tradingsysteem geopend moest worden is altijd goed, ook al leidt deze trade verlies.

De trader houdt zich nu aan zijn systeem en dat vergroot de kans om er uiteindelijk winnend uit te komen aanzienlijk, ondanks het feit dat er deze keer verlies geleden werd.

Het openen van een positie op een gevoel of zoiets vaags die echter wel met winst wordt afgesloten is in principe niet goed en zal ertoe leiden dat er in toekomst steeds meer de hand met de eigen tradingregels gelicht gaat worden waardoor het tradingplan in de papiervernietiger kan.

Dit temeer daar de trader nu het vertrouwen in het eigen systeem zit te ondermijnen en een volgende keer des te meer geneigd zal zijn om van zijn eigen regels af te wijken.

Een trade die niet tot stand gekomen is op basis van de regels van het tradingsysteem is onafhankelijk van het behaalde resultaat fout. Klaar. Ongeacht het feit of deze winst heeft gemaakt. Om te verkomen dat dit nog eens gebeurt en de trader er ook van leren kan is het voor hem te hopen dat deze trade met een aanzienlijk en pijnlijk verlies wordt afgerond. Alleen dan heeft hij in de toekomst nog een kans van slagen.

Voor vrijwel alle traders en hun tradingsystemen is afwijken van het eigen systeem en dan een positief resultaat behalen uiteindelijk de aanzet tot een financiële ramp. De meeste traders doen het echter toch tegen beter weten in  en dit is één van de voornaamste redenen dat 90% van de traders het uiteindelijk niet redt.
Andere belangrijke factoren die een rol spelen bij het verklaren van het gedrag van traders en beleggers zijn ondermeer:

Aversie voor verliezen effect

Risico aversie

Al Uitgegeven geld effect

Dispositie effect

Recent gebeurd effect

Prijsverankering

Kuddeeffect

Te snelle conclusies effect
Gebruikte begrippen in uiteindelijke uitkomst effect


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
beter
  ... beter is een beursterm voor licht hogere koersen dus in de zin van "de koersen waren over het algemeen beter dan...Lees meer
positie
  ... de positie is de som van de openstaande contracten of trades in een bepaald beleggingsinstrument bijvoorbeeld een positie in obligaties...Lees meer
trade
  ... een trade is een complete effectentransactie het gaat vaak om opties termijncontracten en andere derivaten we hebben het dus over...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
tradingplan
  ... een tradingplan is te vergelijken met een bedrijfsplan bij een startend bedrijk. Een goed plan is van levensbelang voor elke trader....Lees meer
tradingpsychologie
  ... boeken zijn er vol geschreven over tradingpsychologie of ook wel beleggerspsychologie waarbij de auteurs het in het algemeen roerend met...Lees meer
tradingregels
  ... een overzicht van de belangrijkste tradingregels die het met name psychologisch mogelijk moeten maken om goed te kunnen handelen...Lees meer
verlies
  ... we spreken van een verlies als de gerealiseerde opbrengst van een financiële transactie een lager bedrag opbrengt dan de investering...Lees meer
winnen
  ... met winnen wordt bij effecten het maken van een koersstijging bedoeld dus in de zin van "het aandeel windmolens nv...Lees meer
winst
  ... een onderneming verkoopt producten of verleent diensten en realiseert daarmee de omzet...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.