Zoeken in deze blog

Translate

zondag 14 juni 2015

Cilinder

Cilinder


Een cilinder is een optiestrategie bestaande uit de onderliggende waarde, een calloptie en een tegengestelde putoptie (dus long call en short put ofwel short call en long put)

Ook de positie zonder onderliggende waarde wordt wel cylinder genoemd. Deze is meer speculatief dan de cilinder waar we wel over de onderliggende waarde kunnen beschikken.

We kennen zowel de bearcilinder als de bullcilinder. Het zijn posities die niet al te veel risico kennen maar daar staat tegenover dat de opbrengst in het algemeen ook laag te noemen valt. Deze is wel constant..

cilinder optiestrategie


In het winst/verlies diagram hierboven zien we de verschillende componenten, in het diagram hieronder zien we de resulterende rechte lijn. De opbrengst van de cilinder is zoals we kunnen zien inderdaad keurig constant.

constante opbrengst cilinder optiestrategie

We komen ook Cylinder tegen maar dat is eigenlijk de Engelse termBent u ook nieuwsgierig naar uw eigen optiekennis?

Klik dan nu [hier] om uw huidige kennis van opties te testen

Zonder uiteraard ook maar enige verplichting of wat dan ook. U ziet alleen uw eigen score die verder nergens wordt vastgelegd. U weet precies waar uw zwakke kanten zitten voor u zich in de fascinerende wereld van de opties kunt gaan storten. En u weet, bij beleggen is kennis van de materie het belangrijkste, veel belangrijker dan geld.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.