Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 16 mei 2015

Codicil

CodicilMet een codicil wordt een geschreven, gedagtekende en ondertekende verklaring van de erflater bedoeld waarin hij bepaalde beschikkingen maakt voor na zijn overlijden.

Deze beschikkingen kunnen alleen gaan over relatief kleine en meestal wat meer persoonlijke zaken. Denk aan het aantastellen van een of meer executeuren, de verdeling van bepaalde sieraden en inboedelgoederen met een meer emotionele waarde, regelingen rond de begrafenis of crematie en bepaalde roerende goederen.

Donor codicil


Een aparte vorm is het zogenaamde donorcodicil waarin mensen aangeven of hun organen na hun overlijden voor andere doelen, bijvoorbeeld transplantatie gebruikt mogen worden.

In het donorcodicil kan ook staan dat iemand die afweging aan zijn nabestaanden overlaat.

Een invulformulier kan worden opgehaald bij een arts of apotheek.

Na registratie bij het donorregister krijgt men een kaartje (pasjesformaat), dat men altijd geacht wordt bij zich te dragen.

Het donorcodicil wordt ingeschreven in een donorregister.

In dit register wordt de keuze van Nederlanders over orgaan- en weefseldonatie geregistreerd en beheerd Een codicil is nooit een alternatief voor een testament.

Vertalingen van codicil

Engels:  codicil


Aanpassing wetgeving rond codicil


In 2017/18 is het donorcodicil veelvuldig in het nieuws geweest door de invoering van nieuwe wetgeving die tot doel had om het aantal donoren fors te vergroten maar waarvan het succes op het moment van schrijven nog als zeer twijfelachtig wordt gezien. De weerstand tegen deze nieuwe wetgeving is groot.Gebruikte begrippen in codicil


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

testament
  ... het testament wordt ook wel de uiterste wil genoemd het is een herroepelijke verklaring van iemand deze wordt testateur...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.