Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 16 mei 2015

optisch leesbare informatiedrager

optisch leesbare informatiedragerEen optisch leesbare informatiedrager is een speciaal formulier waarop de door een computer te verwerken gegevens zijn uitgetypt in een schriftsoort (font) die door optische apparatuur gekoppeld aan computers kan worden gelezen.

Het onderstaande gele formuliertje voor acceptgiro's is een goed voorbeeld.Door de populariteit van elektronisch bankieren nemen de toepassingen van de optisch leesbare informatiedrager snel af en verwacht mag worden dat ze binnen afzienbare tijd zijn uitgestorven.
Gebruikte begrippen in optisch leesbare informatiedrager


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

elektronisch bankieren
  ... onder elektronisch bankieren verstaan we het geheel aan informatie uitwisseling en het doorgeven van opdrachten en orders tussen een...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.