Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 8 mei 2015

disconteringspercentage

DisconteringspercentageHet disconteringspercentage is een ander woord voor disconteringsvoet.

disconteringspercentageHet disconteringspercentage is het rentepercentage, dat wordt gebruikt bij de berekening van de contante waarde van toekomstige geldstromen.Gebruikte begrippen in disconteringspercentage


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

Contante waarde
  ... bij veel berekeningen op het gebied van beleggingen leningen en hypotheken stuiten we op het begrip contante waarde...Lees meer

 
Rentepercentage
  ... het rentepercentage is het percentage van de uitstaande lening dat met een vooraf bepaalde regelmaat als rente betaald moet worden...Lees meer

 
Waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag, dat iets vertegenwoordigt. De waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Begrippen waar disconteringspercentage in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

Disconteringsvoet
  ... de disconteringsvoet wordt gebruikt om de huidige waarde van inkomsten in de toekomst te bepalen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.