zondag 10 mei 2015

Current Yield

Current YieldDe Current Yield is de jaarlijkse interest op een obligatie ( couponrente ) gedeeld door de marktwaarde van de obligatie.

Dus als een obligatie van 7% een genoteerd staat voor 95,10 is deze 951 euro waard

De current yield is dan 7/971= 7,36%

Dit is dus het werkelijke rente percentage en niet het percentage dat vermeld staat op de obligatie. Deze komen namelijk uitsluitend overeen als de obligatie op exact 100% genoteerd staat.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.