vrijdag 8 mei 2015

Crediteur

Crediteur


1. Crediteur is een ander woord voor schuldeiser. Iemand die een dienst of product geleverd heeft (bijvoorbeeld geld met een hypotheek als onderpand heeft verstrekt.) en daar een betaling voor moet ontvangen.

2. Iemand die geld naar de bank heeft gebracht (op een rekening heeft gestort) is een crediteur van de bank, en ontvangt dus een creditrente voor zijn gestortte geld.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.