Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 5 mei 2015

Elder Ray indicator

Elder RayDe Elder Ray indicator is ontwikkeld door Alexander Elder in 1989.

De "Elder Ray" indicator pretendeert door de markt "heen te kijken", vandaar de naam Ray die kennelijk aan zaken als xrays refereert.We beginnen met een 13-daags Moving Average.

Dan definieren we

Bull power = hoogste van de dag - 13 daags MA

Bear power = laagste van de dag - 13 daags MA

In bovenstaande grafiek zien we in het bovenste vakje de koers van de AEX.

In het middelste vak is de groene lijn de "bull power" en de gele lijn de "bear power" De blauwe lijn in het onderste vak is het verschil tussen de bullpower en de bearpower.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.