zondag 12 april 2015

Combination

CombinationMet de combination optiestrategie hebben we het over het gelijktijdig kopen en verkopen van zowel callopties als putopties waarbij er een verschil zit tussen de uitoefenprijzen.

De Combination komt qua strategie overeen met de strangle maar het verschil is dat bij de combination zowel bij de calloptie als bij de putoptie gebruik gemaakt wordt van out-of-the-money opties.

Ook heeft men op de optiemarkt wel eens de neiging om elke strategie waarbij zowel callopties als putopties gebruikt worden, een combinatie te noemen, wat uiteraard knap verwarrend kan werken

We kennen de combination is een long en een short vorm. De long variant gebruiken we als we veel beweging verwachten maar niet zeker zijn van de richting en de short variant is juist interessant als we niet tot nauwelijks beweging verwachten.Long combination

In onderstaand voorbeeld heeft onderliggende waarde ABC in april een koers van 100
We kopen een call 110 en een put 90. Beide out of the money dus.

long combination
long combination


We zien dat bij deze long combination de koers flink moet bewegen, hetzij omhoog boven de 107 of omlaag onder de 93 voordat we winst gaan maken. Dat is dus een forse beweging alhoewel bij de huidige volatility niet onmogelijk: We hebben 50% kans op winst, en de geschatte winst is een paar tientjes


Short combination

De combination is ook geschikt als we juist weinig beweging verwachten. We werken dan juist met geschreven opties ofwel short posities. Nu verdienen we als de koers tussen de 93 en de 107 blijft.

short combination
short combination

Ook hier natuurlijk een kans van 50% dat het goed gaat maar de te verwachten winst is begrensd door het bedrag dat we voor de opties ontvangen hebben en daardoor vrij laag.Het hangt hier dus echt van de verwachtingen van de belegger af wat een interessante strategie kan zijn

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.