Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 10 april 2015

De valkuil van de roze wolk

De valkuil van de roze wolk

Als je veel ervaren beleggers vraagt wat de grootste bedreiging voor aandelenanalisten is, dan zullen ze u vaak vertellen dat dit een te groot zelfvertrouwen is nadat een belegger voor zijn gevoel veel gewonnen heeft.

Een prima manier om dan alles tot de juiste proporties terug te brengen is een eerlijk overzicht te maken van alle winnaars en verliezers. En dan zal bijna altijd blijken dat het aantal winnaars toch wel een stuk minder is dan we dachten en dat het aantal verliezers juist een stuk groter is.

Dit komt door een bekende menselijke eigenschap waarbij we datgene wat goed gaat blijven koesteren en toevoegen aan ons zelfbeeld en alles wat fout gaat juist zo snel mogelijk vergeten. En het wijten aan een ander persoon of de verkeerde omstandigheden in plaats van aan een duidelijke fout van onszelf.

Dit zorgt voor een behoorlijk vertekend beeld dat ook nog eens een keertje veel en veel te rooskleurig is. Dus wilt u niet in deze valkuil trappen, zorg dan altijd voor een eerlijk overzicht. Neem dit van tijd tot tijd door om te zien waar u staat.

Te weinig zelfvertrouwen kost u geld. Te veel zelfvertrouwen in de wereld van trading en beleggen is meestal dodelijk voor uw kapitaal.
Gebruikte begrippen in roze wolk


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beleggen
  ... we spreken van beleggen als we geld investeren in obligaties of leningen of mede eigenaar worden van een onderneming door...Lees meer
belegger
  ... Onder een belegger verstaan we een bedrijf of persoon die zich bezighoudt met het beleggen van overtollige geldmiddelen teneinde hier...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
stuk
  ... een stuk is een andere benaming voor een aandeel of een obligatie...Lees meer
trading
  ... trading is het veelgebruikte begrip voor handel op de financiële markten en de termijnmarkten voor grondstoffen voor de korte tot...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.