Zoeken in deze blog

Translate

vrijdag 10 april 2015

Big bang

Big bang

De zogenaamde big bang, ofwel 27 okt 1986 was de dag dat de beurs in Londen revolutionair veranderde.

Van huis uit was de Londense beurs een soort herenclub, met vele geschreven en ongeschreven regels die zich echter als één massief geheel naar buiten op wist te stellen. Met name in het stellen van niet geringe tarieven was de beurs een eenheid.

De overheid wenste dit te doorbreken en kwam met een sterke deregulering en verregaande libaralisatie die uiteindelijk als de Big Bang de geschiedenis in ging. Ander beurzen volgden in de jaren erna.

De gebruikelijke regels en lijnen die niet overschreden mochten worden bestonden niet meer. Ook verdween de gebruikelijke vloerhandel en werd vervangen door beeldschermhandel.
Gebruikte begrippen in big bang


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
overheid
  ... de overheid is in het algemeen een regelgevend orgaan dat het bestuur van een land provincie of gemeente vormt...Lees meer
stellen
  ... onder het stellen verstaan we het geven van twee prijzen &#8211 een biedprijs en een laatprijs &#8211 waartegen de afgever...Lees meer
vloerhandel
  ... in het verleden sprak men van de vloerhandel op de beursvloer de vloerhandel werd ook wel open outcry genoemd omdat men...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.