Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 9 april 2015

Wie zit daar op het strafbankje

Wie zit daar op het strafbankje?

Soms komt een aandeel op het zogenaamde strafbankje van de beurs terecht. Er mag nog wel in gehandeld worden maar voor de meeste beleggers is de lol wel van het aandeel af. Het zit tenslotte niet voor niet op dat strafbankje.

Meestal betreft het fondsen die een financieel probleem hebben. Wat niet wil zeggen dat dit altijd dodelijk is en soms komen deze fondsen er weer uit.

Sterker nog, omdat ze tijd hebben gehad om de problemen op te lossen is er een goede kans dat ze sterker van het strafbankje af komen dan toen ze er op terecht kwamen.

Een ergere variant is het opschorten van de notering. Maar ook die situatie in omkeerbaar. En ook dan kome n deze fondsen soms opmerkelijk goed terug. Overigens moet er niet vreemd opgekeken worden als de koers eerst nog verder zakt. Want er zijn altijd beleggers die destijds te laat waren met uitstappen en het nu graag alsnog een keer proberen. Dat geeft verkoopdruk en dus lagere koersen.

Maar een dergelijke koersdip kan in principe een goed moment opleveren om te kopen. De problemen zouden grotendeels opgelost moeten zijn en dan staat niets een opleving van het betreffende fonds in de weg.
Gebruikte begrippen in strafbankje en notering


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandeel
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
fonds
  ... de term fonds is een verzamelnaam voor aandelen obligaties etc het komt waarschijnlijk van het engelse fund als we spreken over...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer
notering
  ... het begrip notering kent meerdere betekenissen in de effectenwereld...Lees meer
opleving
  ... met de term opleving bedoelen we hetzelfde als herstel dus opgaande koersen na een periode van forse daling...Lees meer
strafbankje
  ... het strafbankje van de beurs is de minder officiĆ«le benaming van een denkbeeldig deel van de effectenbeurs waar de fondsen...Lees meer
uitstappen
  ... onder uitstappen verstaan we het verkopen van aandelen van een fonds het tegenovergestelde van uitstappen is instappen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.