zondag 19 april 2015

Sectorindex

SectorindexEen sectorindex is een index die betrekking heeft op een bepaalde economische sector, bijvoorbeeld technologie, energie of transport.

Euronext Amsterdam berekent sinds 2 september 1999 de Euronext Amsterdam All-Share Indices, een in verschillende economische sectoren verdeelde serie indices. Maar dit soort indices worden regelmatig aan de vraag van de beleggers aangepast en komen en gaan daardoor.
Gebruikte begrippen in sectorindex


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

sector
  ... we spreken van een sector op de beurs bij een groep bedrijven die in dezelfde...Lees meer
serie
  ... onder een serie of optieserie verstaan we alle opties met dezelfde onderliggende waarde afloopmaand uitoefenprijs en van hetzelfde type calloptie...Lees meer
share
  ... de share index is de index van de beurs van wenen oostenrijk...Lees meer

Begrippen waar sectorindex in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

achterblijver
  ... We spreken van een achterblijver bij een aandeel dat het al geruime tijd slechter doet dan een bepaalde norm waarbij...Lees meer
relatieve koersontwikkeling
  ... als we gebruik maken van de relatieve koersontwikkeling wordt de koers gerelateerd aan de ontwikkeling van een index of...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.