Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 23 april 2015

biedingsbericht

BiedingsberichtOnder een zogenaamde biedingsbericht verstaan we een publikatie zoals is voorgeschreven in het kader van de fusiegedragsregels en waarin uitvoerige informatie over een al eerder aangekondigd bod op aandelen van de over te nemen vennootschap.

Het biedingsbericht moet in elk geval de mededeling van de bieder bevatten dat het bod zich uitstrekt tot alle uitstaande aandelen van de soort(en) waarop het bod betrekking heeft.

De overnemende partij is daarbij bevoegd om effecten uit te sluiten die op het moment van het openbaar maken, dan wel van het uitbrengen van het bod, nog niet waren uitgegeven.

Voorts dient het bericht ondermeer een motivering van de hoogte van het bod (prijs of ruilverhouding indien in aandelen wordt overgenomen) te bevatten, alsmede het minimum aantal stukken dat de bieder wenst te verwerven, wil hij zijn bod gestand blijven doen, en de periode waarin de aandelen door de beleggers moeten zijn aangemeld.

Vertalingen van biedingsbericht

Engels: take-over bid 

Gebruikte begrippen in biedingsbericht


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

aandelen
  ... In het algemeen gesproken is een aandeel een deel van een gezamenlijke eigendom bijvoorbeeld een aandeel hebben in een nalatenschap...Lees meer
effecten
  ... stel dat we een beleggingsportefeuille op gaan bouwen dan worden we geconfronteerd met een veelheid aan mogelijkheden om in te...Lees meer
fusiegedragsregels
  ... de fusiegedragsregels zijn een serie gedragsregels opgesteld door de sociaal economische raad voor het bewaken van de belangen van alle...Lees meer
prijs
  ... de prijs is de tegenwaarde in geld die voor een product of dienst betaald moet worden soms is er sprake...Lees meer
uitstaande aandelen
  ... onder de uitstaande aandelen verstaan we het aantal aandelen dat eerder door een vennootschap is uitgegeven...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.