Zoeken in deze blog

Translate

zaterdag 28 maart 2015

early adopter

early adopter

Een zogenaamde early adopter is iemand die in een bedrijf, product, techniek of trend stapt voordat deze door het grote publiek wordt ontdekt. Een early adopter kan dan bijvoorbeeld nog aandelen kopen in een bedrijf terwijl deze nog voor een paar centen te koop zijn. Op het moment dat het bedrijf bekendheid gaat krijgen schiet de koers vaak omhoog en kunnen early adopters een spectaculaire winst maken.

De grote kunst is om ofwel een goed gevoel voor nieuwe dingen te ontwikkelen ofwel een enorme spreiding aan te brengen in de zaken waar we in investeren. En dan kan die spreiding het beste ook over meerdere branches of productgroepen lopen.

Ook de huidige technologie biedt nog volop kansen. Nieuwe producten zijn aan de orde van de dag en worden meestal met hoongelach ontvangen door het grote publiek. Totdat ze uitgelachen zijn en blijkt dat ze gruwelijk de boot gemist hebben. Een voorbeeld is de bitcoin.

Toen in 2010 nog 10.000 bitcoin voor een pizza neergeteld moest worden hoorde je er niemand over. Op die paar enthousiaste early adopters na dan. Pas toen de waarde van de  bitcoin de 800 USdollar aantikte kregen de media en andere belangstellenden plotseling interesse.

Maar wel te laat om een echte superbelegging te doen.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.