Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 19 maart 2015

Zig Zag indicator

Zig Zag indicatorDe zogenaamde Zig Zag indicator of kortweg de zigzag is een indicator die vooral de trends uit het verleden goed weergeeft en laat vooral de grootste veranderingen in de koersen zien.

Daar wordt er zodra "zig" of "zag" een bepaald percentage stijging of daling heeft overschreden een koop- of verkoopsignaal afgegeven.

 zig zag indicator

Omdat we nooit weten waar het volgende omslagpunt precies komt kunnen we niet handelen op de Zig Zag indicator zelf.

Als indicator met enige voorspellende werking is de zigzag dus volkomen waardeloos, hoewel er technieken met extra hulplijnen en berekende retracements zijn die pretenderen de eerstkomende top te kunnen voorspellen.

De zigzag geeft slechts een visuele indruk van de het verleden van de koersontwikkeling en mogelijk enig inzicht waar een steunpunt of een weerstandspunt te vinden is.
Gebruikte begrippen in zigzagindicator


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

indicator
  ... we komen de term indicator tegen in brede zin en in engere zin in de wereld van de technische analyse...Lees meer
omslagpunt
  ... onder het omslagpunt verstaan we de koers of de datum waarop een omslag van de trend heeft plaatsgevonden dan wel...Lees meer
steunpunt
  ... een steunpunt is het moment dat de koopdruk minimaal gelijk of iets groter is dan de verkoopdruk waardoor de koersen...Lees meer
verkoopsignaal
  ... in de technische analyse kennen we vele vormen van het verkoopsignaal bijvoorbeeld de neerwaartse doorbreking van een trendlijn of een...Lees meer
weerstandspunt
  ... een weerstandspunt is het moment dat de vraag minimaal gelijk of iets kleiner is dan het aanbod waardoor de koersen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.