Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 26 februari 2015

grensnut

GrensnutHet grensnut is het nut dat een persoon ontleent aan nog een extra eenheid van een bepaald goed.

Een ervaringsregel is dat het grensnut afneemt naarmate iemand meer eenheden van een gegeven goed tot zich neemt dan wel ervan in bezit heeft.

Er treedt na verloop van tijd een zekere verzadiging in.

Een voorbeeld uit de praktijk om dit te verduidelijken. Iemand die honger heeft eet een hamburger. Heeft hij daarna nog steeds honger dan zal er misschien nog een tweede komen.

Maar een derde hamburger smaakt al een stuk minder, de vierde geeft maagproblemen.

De vijfde hamburger wordt nadrukkelijk opzij geschoven. Bij elke nieuwe hamburger is het grensnut kennelijk afgenomen.

De economische wet waarin dit principe is vastgelegd is de "eerste wet van Gossen" ook wel "de wet van het afnemend grensnut" genoemd.  Deze wet is belangrijk geweest voor het denken over productiviteit.
Gebruikte begrippen in grensnut


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

stuk
  ... een stuk is een andere benaming voor een aandeel of een obligatie...Lees meer
verzadiging
  ... we spreken van verzadiging of van verzadiging van de markt als de verkoop van een product stokt omdat iedereen het...Lees meer

Begrippen waar grensnut in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

wet van Gossen
  ... de wet van gossen die overigens ook wel de wet van het afnemend grensnut wordt genoemd stelt in...Lees meer

Wet van het afnemend grensnut
  ... de wet van gossen die overigens ook wel de wet van het afnemend grensnut wordt genoemd stelt in...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.