maandag 2 februari 2015

Normalisatie

NormalisatieOnder normalisatie verstaan we het bewerken van bijvoorbeeld een serie koersen zodat deze in een vooraf bepaalde range vallen, zodat onderlinge vergelijking van fondsen een stuk eenvoudiger kan.

Bijvoorbeeld door een bepaald startpunt als 100% te nemen, en al de verdere afwijkingen daarna aan deze 100% te relateren.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.