Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 2 januari 2015

Geheimhouding

GeheimhoudingOnder het begrip geheimhouding verstaan we in de financiele wereld de verplichting om verkregen gegevens niet te openbaren, wat ook wel bankgeheid wordt genoemd.

Het verschilt per land hoe met bankgegevens wordt omgegaan.

In sommige landen zijn deze gegevens relatief gemakkelijk te krijgen, bijvoorbeeld in Nederland, maar in andere landen is deze geheimhouding absoluut, bijvoorbeeld in Zwitserland, waar alleen de geheimhouding verbroken kan worden bij bewezen zeer zware misdaden.

In de praktijk zijn er niet veel misdaden zwaar genoeg om geheimhouding officieel te doorbreken.

In de wet zijn bepaalde personen aangewezen die een plicht tot geheimhouding hebben van de gegevens die vanuit hun stand, beroep of ambt zijn toevertrouwd.

Op grond van deze geheimhoudingsplicht kunnen zij bijvoorbeeld weigeren een verklaring als getuige af te leggen of bepaalde vragen te beantwoorden.

Embargo


Daarnaast kennen we in de financiële wereld nog het embargo als een vorm van geheimhouding waarbij bepaald nieuws over bedrijven niet vóór een bepaald tijdstip wereldkundig mag worden gemaakt en tot die tijd geheim dient te zijn.

Inmiddels staan de geheimhoudingsregels van veel landen onder druk, al dan niet doordat er tussen landen onderling gehandeld wordt in illegaal verkregen gegevens.


Geheimhoudingsplicht ambtenaren


Ook ambtenaren kennen een geheimhoudingsplicht, vaak ambtsgeheim genoemd.


vertalingen geheimhouding (met name bij ambtenaren)
Engels: Official secrecy 
Duits:  Amstgeheimnis 
Frans:  Secret professionnel

Gebruikte begrippen in geheimhouding


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beroep
  ... Onder een hoger beroep verstaan we een juridische voorziening waardoor een rechtsgeding opnieuw voor een hogere rechter kan worden...Lees meer
embargo
  ... onder een publicatie onder embargo verstaan we een verbod tot publicatie van een bericht tot een bepaald uur op een...Lees meer
verplichting
  ... we spreken van een verplichting jegens iemand als deze een juridisch afdwingbaar recht op ons heeft...Lees meer

Begrippen waar geheimhouding in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

controlebureau vereniging voor de effectenhandel
  ... het controlebureau vereniging voor de effectenhandel is de organsiatie die ondermeer tot taak haar taak rekent...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.