Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 16 januari 2015

risico

Risico

Risico hoort bij beleggen en trading. Dat komt omdat het hogere rendement alleen verkregen kan worden als we een groter risico accepteren. Dat is een persoonlijke kwestie. De ene persoon kan gewoon beter met risico en verlies omgaan dan de andere.

Grofweg kennen we twee soorten risico namelijk vermijdbaar en niet-vermijdbaar.

Vermijdbaar risico
is risico dat we kunnen verminderen zonder het rendement teveel aan te tasten. Bijvoorbeeld het werken met een portefeuille met te weinig spreiding. Te voorkomen door meer spreiding toe te passen. Meestal gaat daardoor ook het rendement wat terug maar niet zoveel dat het het gevaar of risico waard is. Meestal komt deze vorm van risico voort uit een gebrek aan kennis.

Niet-vermijdbaar risico
Dit is een vorm van risico die alleen te vermijden is door een lager rendement te accepteren. Ook van deze vorm bestaan twee vormen namelijk controleerbaar en niet-controleerbaar.

Controleerbaar
is bijvoorbeeld het bedrag dat we inzetten op één trade. Een te groot bedrag kan tot een ramp leiden. In het artikel over herbelegging vindt u er alles over.

Niet-controleerbaar
is bijvoorbeeld het schrijven van een calloptie waar we geen dekking voor bezitten. Als de koers plotseling wegschiet (bijvoorbeeld door een gerucht) dan kan een stijging van de onderliggende waarde grote schade aanrichten want we zullen die wel moeten leveren, ongeacht de koers van dat moment. Bij een put kan de sprong ook groot zijn maar de onderliggende waarde kan nooit lager worden dan nul. Dus hoewel groot is het risico hier wel bekend en in principe gelijk aan dat van een aandeel.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.