Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 17 december 2014

Trendlijn

TrendlijnDe trend beweegt zich nooit in een vloeiende lijn, maar slingert om de (denkbeeldige) trendlijn heen.
De trendlijn is daarbij een stuk vloeiender. Soms is deze zelfs als rechte lijn getekend. Dit geeft al aan dat trend en trendlijn nooit gelijk kunnen zijn.Er bestaan ook systemen die gebruik maken van gebogen trendlijnen, zoals het bekende trendkanaal systeem.

De lijnen die door de toppen of de dalen getrokken kunnen worden, worden wel met trendlijnen aangeduid. In dit weblog gebruiken we daar meer de termen steunlijn en weerstandslijn voor.

De waarde en de belangrijkheid die aan een trendlijn moet worden toegekend is vooral afhankelijk van de lengte. Een lijn die over een lange periode te trekken is heeft veel meer waarde dan dan eentje die we over een korte periode kunnen trekken.

Het doorbreken van een dergelijke langetermijn trend heeft dan ook vaak een flinke beweging van de markt tot gevolg.


Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.