Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 17 december 2014

Traders edge

Traders edgeEen –vrij onvertaalbaar- begrip dat we bij het testen van tradingsystemen nog wel eens tegenkomen is deze zogenaamde traders edge.

De traders edge is het verschil tussen het percentage winnende trades en het percentage verliezende trades.

Dus als we een systeem hebben dat in 60% van de gevallen wint, dan verliest het in 100-60 = 40% van de gevallen.

De traders edge is dan 60% - 40% = 20%

Het mag duidelijk zijn dat hoe groter deze traders edge is, des te gemakkelijker is het tradingsysteem in de praktijk voor de trader te hanteren.

Een bezwaar bij de berekening van de traders edge is dat de grootte van de winsten en de verliezen niet meegenomen worden.
Gebruikte begrippen in traders edge


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

edge
  ... de term edge is naar het nederlands niet echt goed te vertalen het is eigenlijk de systematische voorsprong die je hebt...Lees meer
percentage winnende trades
  ... veel traders en vooral degene die zich bezig houden met het bouwen van mechanische tradingsystemen streven naar 80%...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer
verliezen
  ... we spreken van verliezen bij effecten wanneer deze in koers dalen verliezen staat tegenover winnen we komen het tegen in de...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.