Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 18 december 2014

transparante markt

Transparante marktDe term transparante markt komen we niet alleen in de financiële wereld tegen maar in feite overal waar sprake is van een vorm van een markt.

Het wil zoveel zeggen dat alle factoren en informatie die noodzakelijk zijn voor het goed functioneren van deze markt toegankelijk zijn voor alle partijen die eraan deelnemen, dus dat er niet eentje is die meer kennis heeft dan een andere.

Een transparante markt is van groot belang om tot een goede en evenwichtige prijsvorming te komen

Ook komen we als omschrijving van een transparante markt wel tegen dat dit een markt is waar geen individuele partij in staat is om de prijsvorming te beïnvloeden.
Gebruikte begrippen in transparante markt


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiëren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer

Begrippen waar transparante markt in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

gereguleerde markt
  ... we spreken van een gereguleerde markt als een organisatie als bijvoorbeeld euronext gereguleerde markten onderhoudt voor cash en derivaatproducten...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.