Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 7 december 2014

Shadow

Shadow


De Shadow is een lijn die in veel gevallen bij een kaars(candle) uit de candlestickanalyse aan de bovenzijde en onderzijde uit de body steekt.

De bovenste shadow geeft aan hoe hoog de koers die dag gekomen is, de onderste schaduw geeft de laagste koers van de dag aan.

Vallen deze hoogste koers en laagste koers samen met respectievelijk de openingskoers of de slotkoers dan zijn er geen schaduwen. 

Beweeglijke markt

Lange schaduwen geven aan dat er veel beweging in de markt zit. We zeggen wel dat de volatility hoog is. Overigens worden candles door de software getekend met bepaalde afmetingen die afhankelijk zijn van de manier waarop de chart is ingesteld. 

Bekijk de schaduw relatief

Het is daarom moeilijk om schaduwen op zich te bekijken. We moeten ze altijd zien in relatie tot schaduwen van candles die we recent voorbij hebben zien komen. Is de afwijking ten opzichte van die vorige kaarsen erg groot, dan kan er iets bijzonders gaande zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en wat dat betreft zijn dit soort signalen waardevol alhoewel ze meestal nog niet direct een aanleiding tot actie zijn.


Gebruikte begrippen in shadow


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

body
  ... het begrip body ook wel de real body genoemd komt uit de uit de wereld van de candlestickanalyse...Lees meer

 
candlestickanalyse
  ... onder candlestickanalyse verstaan we het gebruik van een candlestickchart voor het maken van voorspellingen over de effectenbeurs...Lees meer

 
hoogste koers
  ... de hoogste koers of simpelweg de "high" die een effect in een bepaalde periode dag week maand heeft bereikt...Lees meer

 
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer

 
openkoers
  ... onder de openkoers of openingskoers verstaan we de eerste koers die bij het begin van de handel officieel tot stand...Lees meer

 
schaduw
  ... de schaduw van een candle uit de candlestickanalyse zijn de lijnen die bij een candle aan de bovenzijde en onderzijde...Lees meer

 
slotkoers
  ... de slotkoers afgekort tot slot of close is de laatst gedane koers van een aandeel of optie die geldt op...Lees meer

Begrippen waar shadow in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

lower shadow
  ... de term lower shadow komt uit de wereld van de candlestickanalyse de lower shadow is de lijn die de...Lees meer

 
spinning top
  ... de spinning top is een figuur uit de candlestickanalyse het gaat hier om een kaars met een kleine body...Lees meer

 
ster
  ... in de candlestickanalyse spreken we van een ster of star bij een kaars candlestick met klein lichaambody en kleine schaduwen...Lees meer

 
long legged doji
  ... we spreken in de candlestickanalyse over een long legged doji bij een doji met zowel een lange upper...Lees meer

 
uppershadow
  ... onder upside down sitting verstaan we de situatie dat iemand een hypotheek heeft genomen op zijn huis maar...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.