Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zaterdag 8 november 2014

koper(metaal)

koper(metaal)Een metaal dat we terugvinden op de grondstoffenmarkten is koper. Koper is geen edelmetaal en kent vrijwel uitsluitend industriële toepassingen.

koperDe vraag naar koper is in de industrie dan ook het grootst, hoewel ook in de bouw met metaal gezocht is in de vorm van leidingen.

Daarnaast heeft koperdraad de bekende toepassing in elektriciteitskabels omdat het door zijn lage weerstand stroom goed geleid.

Door de opkomst van enkele economieën in Azië neemt de wereldwijde vraag naar koper toe. Ook oorlogen kunnen de vraag naar koper beïnvloeden. Voor kogels en granaathulzen wordt veel koper gebruikt. Ook in geld, en dan vooral in de kleinere munten en in muziekinstrumenten komen we het tegen.

Dit heeft tot gevolg dat koper steeds duurder wordt en daarmee steeds aantrekkelijker om te stelen. Mensen die vaak met de trein reizen weten er alles van. Er ligt nogal wat koperdraad langs de rails en diefstal zorgt er direct voor dat allerlei beveiligingen niet meer werken. En dan hebben de Nederlandse Spoorwegen wel een probleem.

koperen muntHet feit dat eind 2015 / begin 2016 de Chinese economie en daarmee de vraag naar het metaal koper wat terug leek te gaan lopen zorgde voor een daling van de prijzen.  Toch is het maar de vraag of je omgekeerd op basis van de koperprijs uitspraken over de economie kunt doen zoals je af en toe tegen komt. Zo spelen ook valutakoersen en met name de koers van de dollar een rol omdat commoditykoersen vaak in USdollars worden uitgedrukt.

De prijs van koper is gewoon een kwestie van vraag en aanbod. En omdat er zowel veel aanbod als veel vraag is werken de economische wetmatigheden hier uitstekend.

koper op een printplaat
koper op een printplaat


Gebruikte begrippen in koper(metaal)


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer
edelmetaal
  ... om aan een goede diversificatie te komen zien we ook dat mensen gaan beleggen in edelmetalen vaak spreken...Lees meer
geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
koper
  ... iemand die van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we de koper...Lees meer
prijs
  ... de prijs is de tegenwaarde in geld die voor een product of dienst betaald moet worden soms is er sprake...Lees meer
vraag en aanbod
  ... het prijsmechanisme van vraag en aanbod is de feitelijke grondslag van de westerse economie...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.