Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 5 oktober 2014

Markov chain

Markov chainEen zogenaamde Markov chain bestaat uit een serie processen (wiskundige berekeningen uit de wereld van de vectorrekening), om onderlinge, elkaar beïnvloedende afhankelijkheden te testen en die herhaald wordt uitgevoerd tot een stabiele situatie is bereikt.

Een voorbeeld:

We halen uit onderzoek een statistiek over de waarschijnlijkheid van een stijging/daling/gelijkblijven van de koersen naar aanleiding van de situatie van vandaag en bepalen op basis daarvan de verwachting voor morgenHoe groot is nu de kans dat op een willekeurige dag de koers omhoog gaat?

We rekenen dit uit met speciale programma's. Door op onderstaande link te drukken kunt u een simpel oefenprogramma voor Markov chains opstarten.

Let op:

Alle getallen zijn kansen, en worden gescheven als 0.23 etc. Dus met een punt en een nul ervoor.

De som van de kansen in een horizontale rij is altijd 1. Anders krijgen we rare effecten.

Als we nu een Markov berekening loslaten op bovenstaand voorbeeld krijgen we het volgende resultaat:

verwachting voor morgenWe zien dat de onderlinge afhankelijkheden verdwenen zijn, en dat we een stabiele situatie hebben gekregen.

De kans op een opgaande beurs is 0.483 ofwel 48,3%
Gebruikte begrippen in markovchain


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

basis
  ... In de goederentermijnhandel is de basis het verschil tussen de contante prijs van een commodity en de koers van de...Lees meer
beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
punt
  ... de punt is de kleinste eenheid waarin een koers of het verschil tussen twee koersen van eenzelfde valuta wordt uitgedrukt...Lees meer
serie
  ... onder een serie of optieserie verstaan we alle opties met dezelfde onderliggende waarde afloopmaand uitoefenprijs en van hetzelfde type calloptie...Lees meer
som
  ... de som is de nationale munteenheid van kirgizistan de iso valutacode van de som is kgs...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.