Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 26 april 2016

Exponentiële groei

Exponentiële groei


We spreken van exponentiële groei als bij de verandering van tijd de relatieve groei groter is dan bij een lineaire groei.

Bijvoorbeeld: als iets na 1 maand bijvoorbeeld een factor 2 groeit en in de maand daarna een factor 2,5, dan is er sprake van exponentiële groei.

Een bekend voorbeeld van exponentiële groei is samengestelde interest waarbij de te betalen (cq te ontvangen) som steeds sneller zal gaan groeien.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.