Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 30 oktober 2014

Superbowl indicator

Superbowl indicator

De Superbowl indicator is één van die bizarre indicatoren die de beleggerswereld nu eenmaal rijk is en waar altijd ook nog wel een aantal mensen waarde aan hechten.

Elk jaar in januari wordt in de Verenigde Staten de zogenaamde superbowl gespeeld.

Het American Football kent 2 soorten teams, namelijk de AFC en de NFC, en bij de superbowl spelen deze tegen elkaar.

Statistisch gezien is het zo dat als de NFC wint we een positief beursjaar van gemiddeld 18% krijgen en als de AFC verliest een negatief jaar van gemiddeld -2%.

Nu is een dergelijke indicator als deze superbowlindicator natuurlijk volkomen flauwekul, en toont op zijn best het ontbreken van enig nut van statistieken aan bij onderwerpen die niets met elkaar te maken hebben.

En toch, als alle beleggers in een dergelijke indicator gaan geloven, dan gaat deze gegarandeerd werken door het kuddegedrag en de zelfvervullende profetie.

In elk geval is het een onderwerp voor de media die allerlei afhankelijkheden gaan creëren die er natuurlijk helemaal niet zijn. De situatie in de wereld, de monetaire problemen, de gigantische schulden lasten etc....Het bestaat plotseling niet meer en de oplossing voor de problemen ligt plotseling in een New Yorks stadion.

Waarom dit soort vreemde verhalen regelmatig de kop op steekt? Vrijwel niemand gelooft dat de bewegingen van de beurs zo goed als willekeurig zijn. Er moet een reden zijn. En als die er niet is, dan maken we een reden. Wall Street en andere beurzen zijn gebaat bij beleggers die eerst doen en dan denken. Die houden de beurs gaande. Beleggers die wel rationeel gaan denken konden wel eens voor een enorm omzetverlies op de beurs gaan zorgen. En dat kan natuurlijk nooit echt de bedoeling zijn.
Gebruikte begrippen in superbowlindicator


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
indicator
  ... we komen de term indicator tegen in brede zin en in engere zin in de wereld van de technische analyse...Lees meer
kuddegedrag
  ... als iemand die beroepshalve met beleggen bezig is krijg je toch...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.