Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 14 oktober 2014

geschoren worden

geschoren wordenMet de uitdrukking geschoren worden wordt bedoeld dat een belegger veel geld verliest bij een plotselinge forse terugval van de beurs.

Bekende uitdrukking in dit verband: "...Als je geschoren wordt moet je rustig blijven zitten...", ofwel niet in paniek raken en rare dingen gaan doen.

Er wordt beweerd dat deze uitdrukking terug te voeren is naar de kapsalon die in het beursgebouw aanwezig was, maar dat kan apocrief zijn. Er is geen bewijs van te vinden.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.