Zoeken in deze blog

Translate

maandag 15 september 2014

artificial intelligence

Artificial intelligenceDe term Artificial intelligence of kunstmatige intelligentie is een verzamelnaam van software als expertsystems, neurale netwerken en dergelijke waarmee men de computer creatief wil leren denken.

Er zijn inmiddels de nodige toepassingen in de financiële wereld bekend.

Meer algemeen is Artificial intelligence de wetenschap die er naar streeft om computersystemen te ontwikkelen die de processen die zich afspelen binnen het menselijk brein te evenaren of zelfs te verbeteren. Hier lijkt technische gezien nog wel een lange weg te gaan.

Gebruikte begrippen in artificial intelligence


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.


Begrippen waar artificial intelligence in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

automatisering van banken
  ... Automatisering is al sinds de jaren '80 van de vorige eeuw niet meer weg te denken uit de wereld...Lees meer
AI
  ... De term artificial intelligence of kunstmatige intelligentie is een verzamelnaam van software als expertsystems neurale netwerken...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.