Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 17 september 2014

appartementsrecht

AppartementsrechtOnder het begrip appartementsrecht verstaan we het mede-eigendomsrecht in een in losse appartementen gesplitst gebouw. Bij het kopen van een flat wordt in feite een deel van een pand gekocht. Het appartementsrecht is dus het mede eigendomsrecht op het gehele gebouw en de grond die daar bij hoort.

Het recht betekent ook dat u het exclusieve gebruiksrecht heeft op een bepaald deel van het gehele gebouw, namelijk uw appartement of flat en dit geldt ook voor de grond waarop het gebouw staat plus een exclusief gebruiksrecht op bepaalde gemeenschappelijke delen zoals de hal, trappenhuizen, liften en dergelijke.

Vertalingen van appartementsrecht

Engels: condominium

Gebruikte begrippen in appartementsrecht


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer
liften
  ... onder liften verstaan we het handelen op de quote van de marketmaker dat wil zeggen het " hitten " van...Lees meer
recht
  ... het begrip recht kent veel betekenissen zoals...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.