Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 17 september 2014

apparatieve betaalvormen

Apparatieve betaalvormenOnder het algemene begrip apparatieve betaalvormen verstaan we in de financiële wereld de betaalvormen die betalingen met behulp van speciale apparaten direct geautomatiseerd vastleggen zodat er geen menselijke tussenkomst meer noodzakelijk is.

Denk bij apparatieve betaalvormen aan gelduitgifteapparatuur (Pinautomaat) of juist een apparaat dat gebruikt kan worden om geld te storten.

Ook een kassa met pinautomaat mag hier onder gerekend worden.

Gebruikte begrippen in apparatieve betaalvormen


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
kassa
  ... het begrip kassa kent meerdere betekenissen 1 uitdrukking die gebruikt wordt voor contante handel in valuta 2 kasapparaat voor contante verkopen...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.