Zoeken in deze blog

Translate

woensdag 17 september 2014

AOW-Spaarfonds

AOW-SpaarfondsHet AOW-Spaarfonds is een door de overheid ingestelde tijdelijke kapitaalbuffer om de vergrijzing in de AOW op te vangen. Op deze buffer kan tegen het hoogtepunt van de vergrijzing worden ingeteerd om de premiestijging af te vlakken.

In de praktijk wordt het geld weer teruggeleend waardoor er in feite alleen een papieren constructie overblijft die geen enkele extra zekerheid biedt. Immers, als het geld er tzt moet zijn dan zal de overheid het terug moeten storten in het AOW spaarfonds. Dat verschilt niet wezenlijk van het uitbetalen van de uitkering door het rijk zelf.

Gebruikte begrippen in aow-spaarfonds


Onderstaande begrippen, die in bovenstaande tekst zijn gebruikt, zijn elders op deze site gedefinieerd.

geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
overheid
  ... de overheid is in het algemeen een regelgevend orgaan dat het bestuur van een land provincie of gemeente vormt...Lees meer
zekerheid
  ... in het algemeen spreken we van een zekerheid bij een dekking of onderpand...Lees meer

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.