Zoeken in deze blog

Translate

zondag 21 september 2014

annealing

Annealingde term annealing die ook wel simulated annealing wordt genoemd is afkomstig uit de wereld van de metallurgie maar wordt in de financiële context gebruikt bij artificial intelligence.

Die kunstmatige intelligentie wordt gebruikt voor het maken van voorspellingen voor de beurs. Hier is annealing een proces waarbij een neuraal netwerkzoekt naar een combinatie van variabelen om de fout te minimaliseren.

Het zoeken wordt daarbij steeds gerichter door het samengaan van variabelen in nieuwe. Een gelijksoortig proces doet zich voor bij gesmolten metaal dat afkoelt waarbij de moleculen van het metaal zichzelf constant opnieuw rangschikken.

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.