maandag 15 september 2014

afschrijving

afschrijvingOnder een afschrijving verstaan we in de wereld van de boekhouding een bedrag dat jaarlijks gereserveerd wordt om na zekere tijd een bepaald vast kapitaalgoed (het goed waar we de afschrijving op doen) te kunnen vervangen.

En een afschrijving is ook wel het bedrag dat een vast kapitaalgoed jaarlijks in waarde vermindert. Men schrijft in de praktijk ook wel af op voorrraden, bijvoorbeeld op niet meer tegen de kostprijs te verkopen voorraden.

Vertalingen afschrijving

Engels: Depreciation

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.