Zoeken in deze blog

Translate

zondag 31 augustus 2014

New Contex index

New Contex indexDe New Contex index is een indicator gebaseerd op de prijzen voor het vervoer van producten per container met containerschepen.

Evenals de "Baltic dry index" wordt de New Contex index gezien als een mogelijkheid om inzicht te krijgen in de gezondheid van de wereldeconomie.

Immers, hoe beter de economie, hoe meer vraag naar transport en hoe hoger deze vraag de prijzen op zal stuwen.

Een dergelijke algemene index zal niet direct gebruikt worden om mee op de beurs te handelen maar het kan wel een indicator zijn die een macro-econoom mee zal wegen.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.