Zoeken in deze blog

Translate

maandag 11 augustus 2014

Jewish dentist defense

Jewish dentist defenseEen Jewish dentist defense is een methode om een bedrijf te beschermen tegen een ongewenste of ook wel vijandige overname van een vennootschap.

Het principe van de Jewish dentist defense is gebaseerd op het stemming maken tegen de overnemer, bijvoorbeeld bij aandeelhouders en toeleveranciers.

De Jewish dentist defense is een relatief zwakke manier om een overname tegen te gaan of te bemoeilijken. Er zijn betere beschermingsconstructies tegen een ongewenste overname van een bedrijf mogelijk.
Gebruikte begrippen in jewish dentist defense


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

bedrijf
  ... met de term bedrijf wordt een onderneming bedoeld die opgezet is om winst te maken liefdadigheid stichtingen en dergelijke worden meesten...Lees meer
overname
  ... overmoedigheid is misschien wel een van de belangrijkste obstakels voor beleggers om succes te hebben...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.