Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

donderdag 22 mei 2014

Voorwaarden tradingsysteem

Voorwaarden tradingsysteemVeel beleggers denken met een computergestuurd tradingsysteem de pot met goud over de drempel van de deur naar binnen te trekken.

Maar volgens de literatuur hebben succesvolle traders een andere mening.

Natuurlijk, werken volgens een strak systeem is belangrijk.

Maar er zijn drie belangrijke factoren die bepalend zijn voor het hebben van succes:1. Psychologie (goed voor ongeveer 50% van de resultaten).

2. Moneymanagment (goed voor nog een 40% van de resultaten)

3. Het tradingsysteem zelf (de overige 10%).

En dan zien we in een oogopslag waar het bij de meeste traders mis gaat.

Zij storten zich met overgave op het ontwikkelen van het ultieme tradingsysteem.

Steken veel geld in de aankoop van software en de daarbij noodzakelijk apparatuur, besteden veel tijd en energie aan het tunen en optimaliseren van hun systeem, op zoek naar die ene ideale indicator.

Echter, de meest belangrijke factoren, moneymanagment en psychologie worden onderschat, zelfs vaak volledig genegeerd.

En dan gaat het in de praktijk volkomen mis.

De grootste vijand van de trader is hijzelf, zo wordt vaak gezegd.

En dat is niet alleen volkomen waar, het is, gezien het bovenstaande eigenlijk wel van tevoren te voorspellen.

Resumerend kunnen we stellen, dat als we een tradingsysteem in de praktijk met succes willen gaan gebruiken, aan bovenstaande factoren in de juiste verhoudingen tegemoet gekomen moet worden.

We moeten daarom eerst de eisen eens op een rijtje zetten voordat we een dergelijk systeem gaan ontwikkelen, laat staan het gebruiken.
Gebruikte begrippen in voorwaarden tradingsysteem


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

geld
  ... het ons maar al te bekende geld is in feite een geformaliseerde vorm van koopkracht of van vermogen...Lees meer
goud
  ... goud is waarschijnlijk het meest bekende edelmetaal ter wereld dat vele toepassingen kent toch is het niet het meest gebruikte...Lees meer
resultaten
  ... met de verzamelnaam resultaten bedoelen we de kwartaal halfjaar of jaarcijfers wordt gebruikt in de zin van "de resultaten bekendmaken"...Lees meer
stellen
  ... onder het stellen verstaan we het geven van twee prijzen ( een biedprijs en een laatprijs) waartegen de afgever...Lees meer
trader
  ... een trader is een handelaar of belegger die door relatief snelle aankoop en verkooptransacties winst probeert te behalen ofwe hij...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.