Zoeken in deze blog

Translate

zondag 25 mei 2014

Premiespaarregelingen

PremiespaarregelingenBij een premiespaarregeling houdt de werkgever een spaarbedrag in op het nettoloon van de werknemer.

Over het spaargeld kan de werkgever belastingvrij een premie van maximaal 100% toekennen, meestal met een maximum.

Het spaarbedrag moet worden overgemaakt naar een geblokkeerde spaarrekening van de werknemer.

De rekening moet gedurende vier jaar geblokkeerd blijven en de spaarpremie kan pas na deze vier jaarstermijn worden toegekend.

Als de werkgever de spaarpremie meteen toekent moet die ook vier jaar op de spaarrekening blijven staan.

Het tegoed mag tussentijds wel worden opgenomen voor de aankoop van effecten, een eigen huis, de aankoop van een lijfrente of een kapitaalverzekering. In tegenstelling tot de spaarloonregeling kan de premiespaarregeling ook tussentijds worden aangewend voor een aflossing van de hypotheek.

Voor ontvangen rente en dividend geldt een extra rente- en dividendvrijstelling.

Premiespaarregelingen komen en gaan, afhankelijk van de politieke kleur van de zittende regering.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.