zaterdag 17 mei 2014

herenakkoord

HerenakkoordEen zogenaamd herenakkoord is een akkoord tussen partijen dat uitsluitend is gebaseerd of afspraken en de hoop dat betrokkenen zich daaraan zullen houden.

Het herenakkoord heeft meestal geen enkele juridische waarde en kan daardoor naar behoefte door elke partij genegeerd worden zonder dat daar enige sanctie tegenover staat.

Het is dan ook vrij populair om minder prettige politieke zaken door te drukken en de indruk naar buiten te wekken dat er daadwerkelijk iets is gebeurd. Maar men kan er naar behoefte zonder al te veel problemen weer vanaf.


Gebruikte begrippen in herenakkoord


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

hoop
  ... het woordje hoop is in de...Lees meer
waarde
  ... de waarde van iets is in het algemeen het geldbedrag dat iets vertegenwoordigt de waarde wordt doorgaans gevonden door de...Lees meer

Begrippen waar herenakkoord in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

gentlemensagreement
  ... met de engelse maar ook in nederland veel gebruikte term gentlemen's agreement of in het nederlands herenakkoord verstaan we...Lees meer

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.