dinsdag 6 mei 2014

Afnemende meerproductie

Afnemende meerproductie

Onder de Afnemende meerproductie verstaan we het verschijnsel dat als één productiefactor sneller groeit dan andere dat dan niet alleen de totale productiviteit af kan nemen maar zelfs negatief kan worden.

Afnemende meerproductie komt vooral voor bij de productiefactor arbeid. Het toevoegen van mensen bij verder gelijkblijvende productiefactoren zal eerst een zekere groei tot gevolg hebben, dan stabiliseren en uiteindelijk zelfs af gaan nemen.

Meer mensen toevoegen zal dan geen enkele bijdrage aan het proces meer hebben of zelfs schadelijk zijn.

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.