Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 6 mei 2014

Bewaarloon

BewaarloonHet bewaarloon is het bedrag dat men aan zijn bank of commissionair verschuldigd is voor het hebben van een effectenrekening of depot.

Meestal een bedrag over de totale waarde en een vast bedrag per fonds .

regeltarief onderdeel bewaarloon


Het bedrag per fonds wordt het regeltarief genoemd.

Sinds effecten niet meer fysiek bewaard worden is het een inhoudsloos begrip geworden, wat niet wil zeggen dat banken niet graag wat geld voor een paar honderd bits op een harde schijf van een computer willen vangen.

Er zijn inmiddels enkele banken die de stap genomen hebben om het bewaarloon af te schaffen.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.