Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 9 april 2014

bookmakertrading

Bookmakertradingbookmakertrading of zoals het ook vaak genoemd wordt "trading like a bookie" is een veilige manier van handelen in met name opties die in de praktijk nauwelijks wordt gebruikt, wat op zich natuurlijk buitengewoon vreemd is.

Het probleem voor veel beleggers is dat men denkt dat het hier om gevaarlijke en onbegrijpelijke benaderingen gaat. Dat is niet zo maar het idee alleen al is voor veel beleggers voldoende om afstand te houden van deze technieken.

Een bookmaker treedt op als tegenpersoon van gokkers. Veel optiebeleggers gedragen zich ook als gokkers door te denken te weten waarheen de beurs zich zal gaan bewegen. Ze kopen een calloptie als ze verwachten dat de beurs wel zal gaan stijgen en kopen een putoptie als ze een daling verwachten.

Bij bookmakertrading gaan we als tegenpartij van deze gokkers optreden. Ofwel we gaan opties schrijven. Allerlei lezers springen nu op een gaan dingen roepen over ongedekte posities, oneindig groot risico en dergelijke. Nu, daar gaan we ons dus niet mee bezighouden.

Omdat we als bookmaker de richting van de beurs niet weten, schrijven we zowel een put als een calloptie. Uiteraard met een flinke ruimte tussen de uitoefenprijzen. Inderdaad hebben we nu een positie die een beperkte opbrengst heeft (de premie van de calloptie plus de premie van de putoptie) maar een oneindig klein risico.

Om het risico nu definitief de nek om te draaien kopen we nu zowel een put als een call die nog verder out-of-the-money zijn dan de opties die wel al geschreven hebben. Het totaalbeeld is dan een optiestrategie die conor of ook wel iron condor wordt genoemd.

De procentuele opbrengst van deze iron-condor is niet hoog. Een paar procent. Maar is bij opties met een maandelijkse expiratiecyclus wel maandelijks te herhalen. 2% per maand komt overeen met 26% per jaar. Na 5 jaar is dit 228% en na 10 jaar euro op deze manier maandelijks ingezet levert u na 10 jaar 972%. Ofwel een startkapitaal van 1000 euro levert bijna een miljoen op na die 10 jaar.

Kortom, bookmakertrading is best een interessante strategie voor mensen die geen kans zien om de beurs juist te voorspellen.
Gebruikte begrippen in bookmakertrading


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

beurs
  ... centrale gereguleerde handelsplaats voor effecten zoals aandelen obligaties opties futures agrarische termijncontracten en warrants in nederland is amsterdam exchanges de organisator...Lees meer
call
  ... de losse term call kan in diverse betekenissen worden gebruikt in de eerste plaats voor een calloptie en in de tweede...Lees meer
calloptie
  ... voor veel beleggers zijn opties het einde ofwel in figuurlijke zin omdat men enthousiast is over de vele mogelijkheden ofwel...Lees meer
condor
  ... een iron condor is een optiestrategie die meestal gewoon condor genoemd...Lees meer
euro
  ... de euro is de munteenheid van de europese unie ingevoerd in 2001 en eerder in de financiële wereld de deelnemende...Lees meer
expiratiecyclus
  ... de expiratiecyclus wordt gevormd door de maanden waarin de opties van een bepaalde optieklasse aflopen...Lees meer
iron condor
  ... een iron condor is een optiestrategie die meestal gewoon condor genoemd...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer
opties
  ... in de periode van 624 tot 543 voor christus leefde er een wijsgeer met de naam thales van milete...Lees meer
optiestrategie
  ... een optiestrategie is een combinatie van één of meer opties die speciaal...Lees meer
positie
  ... de positie is de som van de openstaande contracten of trades in een bepaald beleggingsinstrument bijvoorbeeld een positie in obligaties...Lees meer
premie
  ... de premie van een optie is de koers waartegen deze optie genoteerd...Lees meer
procent
  ... de begrippen procent en procentpunt worden nog al eens door elkaar gehaald en zijn het beste te verklaren aan de...Lees meer
putoptie
  ... een putoptie is een optiecontract dat de houder van de optie koper het recht geeft om de onderliggende waarde op...Lees meer
risico
  ... klik op de afbeelding voor een vergroting risico is een vreemd begrip waarbij iedereen weet wat we ermee bedoelen maar slechts...Lees meer
schrijven
  ... hierbij ontvangt de schrijver de optiepremie waar...Lees meer
strategie
  ... bij bedrijven spreken we van de strategie bij het beleid dat de onderneming nastreeft om bepaalde doelen te bereiken de...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.