Zoeken in deze blog

Translate

donderdag 10 april 2014

marktonafhankelijk rendement

marktonafhankelijk rendementHet marktonafhankelijk rendement is dat deel van het rendement van een aandeel dat niet aan de markt als geheel is toe te schrijven. Stel dat het rendement van de markt 10% gestegen is en van een bepaald fonds 15%. Dan is het marktonafhankelijk rendement gelijk aan 15 - 10 ofwel 5%. In plaats van marktonafhankelijk rendement spreken we ook wel van "alfa".Het kan ook zo zijn dat het totale rendement onder het marktrendement terecht komt. In dat geval is het marktonafhankelijk rendement negatief.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.