Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 9 april 2014

Markt

MarktEen markt is het geheel van vraag en aanbod, waarbij abstracte markten en concrete markten worden onderscheiden.

Voorbeelden van abstracte markten zijn bijvoorbeeld de kapitaalmarkt en de geldmarkt. Het woord ‘markt' is hierbij een volledig abstract begrip. Er zijn ook meer concrete markten die wel degelijk ergens gevestigd zijn. Denk bijvoorbeeld aan de effectenbeurs.

Concrete markten zijn de fysieke plaatsen waar onder invloed van vraag en aanbod de feitelijke prijsvorming plaatsvindt. Ook dit zal vaak het geval zijn op speciale beurzen maar ook op bijvoorbeeld een bloemenveiling of een groentenveiling.

Het begrip "markt" valt niet meer weg te denken uit de hedendaagse maatschappij.

Markten hebben een aantal doelstellingen, zoals:

1. Een efficiente overdracht van goederen en diensten.
Iedereen weet waar hij voor het kopen of verkopen van zijn diensten en goederen moet zijn.

2. Het maken van een prijs.
Als je alle aanbieders en vragende partijen bij elkaar hebt dan weet je bij welke prijs de omzet het grootste is, en dat is dan in feite de door de markt bepaalde prijs.

3. Het brengen van kapitaal waar dat nodig is.
De ene partij heeft geld over, de andere heeft het nodig. En ook hierbij een prijskaartje in de vorm van de rente.

4. Het verplaatsen van risico.
Partijen die zich in willen dekken tegen prijsschommelingen vinden hier de speculanten die dit risico van hen overnemen.

5. Het overbrengen van een idee.
Mensen hebben een idee maar kunnen het niet realiseren, anderen hebben de resources wel maar het ontbreekt aan een goed idee. Beide partijen worden op een markt geholpen

Kenmerkend aan een financiƫle markten is de altijd aanwezige competitie. Immers, dit verschil van mening zorgt voor omhoog of omlaag bewegende markten. Alleen als iedereen het eens is ontstaat er een tijdelijke consolidatie van de markt, ofwel een markt die nauwelijk van zijn plaats komt

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.