Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

woensdag 9 april 2014

FED economische indicatoren

FED economische indicatoren

Iets waar de meeste beleggers reikhalzend naar uitkijken is het uitbrengen van de zogenaamde economisch indicatoren door de FED in de USA. Want hoewel veel van die cijfers voor Europa en voor Nederland geen enkele directe betekenis hebben zorgen ze meestal toch voor een koerssprong.

Een zeer belangrijke reden daarvoor is dat beleggers er nu eenmaal van uitgaan dat deze indicatoren voor een koerssprong zullen gaan zorgen en dat kopen dus interessant kan zijn. Daarmee een zelfvervullende profetie in gang zettend. Maar de economische indicatoren zorgen voor beweging op de markt, zoveel is wel zeker.

Het oorspronkelijke doel van deze economische indicatoren is het in de gaten houden van de ontwikkeling van de inflatie. Zodra er indicatoren zijn die wijzen op een vorm van inflatie zal de FED in het algemeen direct de rentetarieven gaan verhogen. Omdat rentetarieven zeer bepalend zijn voor het koop- en leengedrag is hiermee de economie, en daarmee indirect de inflatie, te sturen. Een overzicht:

economische indicatoren,

beige book,

Chicago Purchasing Managers Index,

Consumer Confidence Index,

Consumer Price Index,

Durable Goods Orders,

Employment Cost Index,

employment situation,

existing home sales,

gross domestic product,

Housing Starts and Building Permits,

industrial production and capacity utilization,

initial claims,

ISM manufacturing Index,

ISM services Index,

New Home Sales,

personal Income and Consumption,

Philadephia Fed,

Producer Price Index,

Retail Sales,

International trade
Gebruikte begrippen in fed economische indicatoren


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

economie
  ... het begrip economie heeft meerdere betekenissen namelijk 1 de behoeftebevrediging in een bepaald gebied bijvoorbeeld de economie van nederland...Lees meer
inflatie
  ... inflatie ofwel geldontwaarding is het verschijnsel dat men met een bepaald geldbedrag minder kan kopen dan voorheen mogelijk was dit...Lees meer
koerssprong
  ... we spreken van een koerssprong als we in een rustige markt plotseling met een forse stijging van de koers te...Lees meer
kopen
  ... als iemand van een ander een goed verkrijgt met een bedrag in geld als tegemoetkoming dan noemen we dit...Lees meer
markt
  ... we kunnen een markt in een meer abstracte zin definiĆ«ren als een plaats waar vraag en aanbod samenkomen denk daarbij...Lees meer
production and capacity
  ... de industrial production and capacity utilization indicator meet de output van fabrieken mijnen en nutsbedrijven...Lees meer
zelfvervullende profetie
  ... nergens is de kans van het optreden van een zelfvervullende profetie zo groot als in beleggersland...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.