Zoeken in deze blog

Translate

dinsdag 1 april 2014

alternatieve kosten

Alternatieve kostenBij alternatieve kosten worden de kosten uitgedrukt in het alternatief dat wordt opgeofferd.

Bijvoorbeeld een uur extra vrije tijd kost de opbrengst van een uur arbeid.

Of meer formeel gesteld: De kosten uitgedrukt in het opgeofferde alternatief.

Een voorbeeldje kan dit wat verduidelijken: Iemand heeft drie uur beschikbaar en gebruikt deze tijd om anderhalf uur te schilderen en anderhalf uur te hardlopen.

Als hij nu een half uur meer wil hardlopen moet hij daarvoor een half uur schilderen opofferen.

Een half uur extra hardlopen 'kost' hier dus een half uurtje schilderen.

Dit half uur schilderen is dan de zogenaamde waarde van het opgeofferde alternatief. Stel dat een schilder daar 25 euro voor vraagt dat kost dat half uur hardlopen dus ook 25 euro.

Onze boekenserie
tijdelijk maar €2,- per boek


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Onze gratis BITCOIN cursus,
geen verplichtingen,
geen registratie.


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.