Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

zondag 13 april 2014

Stop order of stop limiet order

Stop order of stop limiet orderDe stop limiet order is een order met de volgende karakteristieken:

Op het moment dat de koers het stopniveau raakt of overschrijdt, verandert de order in een limietorder , met een limiet die bij een kooporder hoger en bij een verkooporder lager ligt dan het stopniveau.

Het meegeven van een limiet aan de order is bedoeld om niet teveel te betalen of te weinig te ontvangen als eenmaal het ingestelde stopniveau is geraakt of doorbroken.Daarnaast wordt de stop order of kortweg "stop" ook ingezet voor het beschermen van transacties. Maar daar hoort een grote maar bij:

Een winnende exit strategie is niet altijd met stops

Het beheersen van het risico is het belangrijkst doel van de meeste professionele traders. Het geld dat men in beheer heeft mag uiteraard niet te veel of liefst helemaal geen risico lopen. Dus bij elke beleggingsbeslissing is het risico dat men er mee loopt een belangrijk criterium. De exit strategie wordt al ontworpen voordat de transactie is ingezet. En dat is ook de beste aanpak.

Het plaatsen van een stop is een gebruikelijke manier om een onvoorziene gebeurtenis met grote negatieve gevolgen voor de markt vóór te zijn. Het is in feite een openstaande order die op een bepaalde koers uitgevoerd moet worden. Zakt de koers bijvoorbeeld onder de 100 dan gaat de order automatisch uitgevoerd worden. Er zijn een aantal varianten op mogelijk, bijvoorbeeld op koersen, op een bepaalde waarde van de belegging, een percentage verlies etc.

Het addertje van de stop order

Er is echter een behoorlijk addertje onder het gras. Zo is de markt 's nachts gesloten. De volgende ochtend opent de markt door naar nieuws ergens ver onder de stop. De order gaat af op de koers van dat moment. En die kan aanzienlijk lager liggen!. Een groot verlies kan het gevolg zijn. En omdat de markt vaak na de eerste schrik weer aantrekt blijkt in veel gevallen de actie nog overbodig ook. Dubbel zuur dus. En het risico is veel en veel groter geworden dan dat onze bedoeling was met de stop. Een stop moeten we zien als een absolute noodrem die alleen in extreme gevallen in actie komt.

Beter werken met positionsizing

De strategie die gevolgd moet worden is het incalculeren van een forse klap. Maar als we bijvoorbeeld 5 trades uitzetten van ieder 2% van ons tradingkapitaal die alle vijf volledig mis blijken te gaan, dan kunnen we nooit meer dan 10% van het tradingkapitaal verliezen. En we kunnen altijd verder. Deze zogenaamde position sizing is een zekerder techniek dan het werken met stops. Ook de mate verhouding tussen onze winnende en verliezende trades speelt hier een grote rol.

Werk met de risk/reward ratio

Als we steeds een euro winnen en af en toe een tientje verliezen dan komen er gegarandeert een keer een paar verliezen achter elkaar die ons tradingkapitaal van de wereld vegen. De risk/reward ratio geeft aan hoe groot dat risico is. Veel traders gaan uit van een minimale ratio van 2. Dus de verwachte opbrengst is minimaal twee keer het te verwachten verlies. Het aantal keren dat het mis gaat mag dan hoger zijn dan het aantal keren dat het goed gaat en we maken nog steeds winst.

Zorg altijd voor een solide tradingsplan

Tot slot zijn er een groot aantal mogelijkheden met opties om een trade of portfolio te beveiligen maar de kans dat dit het rendement fors omlaag trekt is groot. Maar de voorkeur verschilt per trader. De meeste traders verzuchten op een gegeven moment dat ze eerder aan dit soort zaken hadden moeten denken. Inderdaad. Het hoort thuis in elk tradingplan. Maar alleen de betere en succesvolle traders hebben een dergelijk plan. Waarschijnlijk zijn ze juist daardoor succesvol.

Gebruikte begrippen in stop limiet order


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

koers
  ... iedere belegger weet wat een koers is nietwaar hoewel? elder beschrijft in zijn boek een aantal denkbeelden die aardig tot...Lees meer
limiet
  ... bij een optie kunt u aangeven tegen welke maximale prijzen u een optie wilt kopen of tegen welke minimale...Lees meer
limietorder
  ... een limietorder is een vorm van een effectenorder waarbij is aangegeven dat bij een aankoop een maximaal bedrag betaald mag...Lees meer
order
  ... een order is een opdracht van een klant aan een bank commissionair of online broker tot aankoop of verkoop...Lees meer

Begrippen waar stop limiet order in voorkomt


Onderstaande begrippen zijn elders op deze site gedefinieerd en deze term komt daar in voor.

stoplimietorder
  ... de stop limiet order is een order met de volgende karakteristieken...Lees meer
stoplimietorder
  ... de stop limiet order is een order met de volgende karakteristieken...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.