Zoeken in deze blog

Translate

Waarom is dit weblog ook voor u interessant?

Ook u kunt online geld verdienen met beleggen en trading. Geld verdienen is vooral een kwestie van kennis. Kennis van beleggen, geld, trading en moderne ontwikkelingen zoals Bitcoin. En heel belangrijk, kennis van uzelf!! Uw grootste vijand als het op beleggen en handelen aankomt bent u namelijk uiteindelijk zelf.

Hebt u eenmaal de juiste kennis, dan komt het rendement vanzelf. Dat is een kwestie van tijd. Tijd is de vriend van elke belegger.

Op dit blog met dit woordenboek voor zelf beleggen vindt u veel noodzakelijke kennis. Beleggen is nooit 100% zonder risico, maar met de juiste aanpak is het risico wel tot het minimum te beperken. Beleg alleen NOOIT met geld dat u niet kunt missen of waar u al een doel voor heeft.

vrijdag 4 april 2014

repeterende geschiedenis

Repeterende geschiedenisOnder repeterende geschiedenis verstaan we de neiging van beleggers om beslissingen die genomen moeten worden te vergelijken met beslissingen uit het verleden waar min of meer dezelfde randvoorwaarden golden.

Een mooi voorbeeld van repeterende geschiedenis is dat er in de jaren negentig een dipje geweest in de koersen in oktober in de oneven jaren, omdat veel beleggers ervan uitgingen dat de kans op een ineenstorting van de koersen in oktober van dergelijke jaren het grootst was. Alle grote beurskrachs hadden immers in oktober plaatsgevonden én in een oneven jaar.

Het gevaar van een zelfvervullende profetie is dan bij repeterende geschiedenis wel heel erg groot.

Veel beleggers zullen zeggen dat ze zelf niet in dit soort sprookjes geloven maar ze zijn bang dat hun buurman ze wel gelooft. En om die anderen voor te zijn neemt men zelf alvast maar actie. Als genoeg beleggers dit doen dan zal het verschijnsel waar men bang voor is inderdaad vanzelf gaan gebeuren.
Gebruikte begrippen in repeterende geschiedenis


Onderstaande begrippen die in bovenstaande tekst zijn gebruikt zijn elders op deze site gedefinieerd.

min
  ... de term min wordt gebruikt in de verbinding "in de min staan" wat staat tegenover "een plus noteren"...Lees meer
zelfvervullende profetie
  ... nergens is de kans van het optreden van een zelfvervullende profetie zo groot als in beleggersland...Lees meer

Vanaf €2,- per boek
bij aankoop gehele serie


Klik op de afbeelding voor meer informatie

Disclaimer


Alle informatie op dit weblog, inclusief de rekenmodulen, is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en de auteur aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor toepassing van de informatie. Door dit weblog te gebruiken gaat u hiermee akkoord.

De gebruikte gegevens zijn over een lange periode verzameld en de bron is niet meer te achterhalen. Mocht u van mening zijn dat uw rechten in het geding zijn dan vernemen we dat graag en zoeken ofwel een oplossing of verwijderen het betreffende begrip.

Vermelding van begrippen of onderwerpen die hier en daar ter discussie staan zoals Bitcoin en cryptogeld betekent geen aanmoediging tot investering. De schrijver aanvaardt geen enkele verantwoordelijkheid voor schade ontstaan door het bezoeken van dit weblog en door het toch te bezoeken gaat u daarmee akkoord. Advertenties zijn geheel voor rekening van de plaatser.